Ge-woonjans
haken, DIY en natuurlijk verven

Even voorstellen

Mijn naam is Janneke.  39 jaar, Achterhoeker van oorsprong en nu woonachtig in Zwolle. Getrouwd met Jos en samen hebben we 3 heerlijke, actieve jongens. 

Van jongs af aan vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn. Haken is mijn grootste passie, maar ook natuurlijk verven, diy projecten, fotografie en interieur zijn dingen waar ik me graag mee bezig hou. Ik vind het fijn om te creëren, om zelf te maken.  Dat geeft zo veel voldoening. Kringloopwinkels struin ik graag af op zoek naar moois, wat een mooi plekje krijgt in ons huis. 
Ik word blij van kleur, bepaalde kleurencombinaties. Zachte pasteltinten, gecombineerd met een fel accentje. Lief gecombineerd met stoer. Een tikkeltje eigenwijs. Oud gecombineerd met nieuw... Die mix en match is kenmerkend voor mij. Maar wel altijd met een heldere touch, zodat het voor mij in balans is.
Ik werk graag met natuurlijke materialen. zoals wol, linnen en katoen. 
Ook ben ik graag in de natuur. Ik vind het fijn om te wandelen met ons gezin, in het bos, op de hei of het strand. Naast dat ik ervan oplaad, ben ik altijd op zoek naar mooie schatten; een bosje geplukte veldbloemen, een verdwaalde veer, schelpen, een verweerde tak of een mooie steen. 

Op deze website wil ik je graag inspireren. Met projecten die ik heb gemaakt, patronen die ik ontworpen heb, lekkere recepten en misschien af en toe een fijn adresje waar ik blij van word. 

  • IMG_20210110_094815
  • IMG_20200722_151810
  • IMG_20200706_085859
  • IMG_20201108_163241Haker - pastellover - ontwerper - maker - natuurliefhebber - blogger - levensgenieter - creatieveling - auteur 
Op Instagram ben ik te vinden als @ge_woonjans. Ik post er bijna dagelijks foto's van haakprojecten, of andere creatieve projecten, maar ook van mijn huis en andere dingen waar ik blij van word, zoals een mooie bos bloemen. Ik geef een mini-inkijkje in mijn leven. In de stories deel ik graag fijne momenten met het gezin. 

Oktober 2020 is een bijzonder moment voor me; mijn allereerste boek is toen uitgekomen, genaamd Cocoon!  Dit feelgood-haakboek schreef ik samen met Laura Borgers. Naast dat er 16 toffe projecten in staan, is er veel aandacht voor de weg er naar toe. Dus genieten van waar je mee bezig bent, in plaats van racen naar het eindresultaat. Met aandacht een mooi materiaal kiezen, regelmatig even stil staan bij hetgeen je gedaan hebt en genieten van je handwerk dat langzaam vol liefde groeit. 


Vanaf 2021 mag ik mij blogger noemen voor Craftkitchen.   Het creatieve platform van de firma Brouwer. Met regelmaat zal daar een gratis patroon van mijn hand verschijnen. Vaak zal dit een haakwerk zijn, maar ook andere DIY-projecten, simpel naaiwerk en in de toekomst hopelijk ook brei-projecten.