Ge-woonjans
haken, DIY en natuurlijk verven

Sagebrush topIk had een idee in mijn hoofd, voor een luchtige gehaakte tanktop, met ribbeltjes. Zag het helemaal voor me. Maar soms komt het er niet uit... Ik haakte het ene na het andere proeflapje, maar niet met het resultaat wat ik wilde. Toen ik wat random op Ravelry aan het kijken was, kwam ik tegen wat ik in mijn hoofd had.... het patroon van de Sagebrush top. Er lag al een prachtig wolletje op me te wachten, dus al snel ging ik aan de slag.


Het patroon is gratis verkrijgbaar op de website van For the Frills. 


Ik gebruikte voor de top een mooi draadje van Lang Yarns, de Lotus. Een luxe draadje van 40 % Kasjmier en 60% katoen. Dat leek me de perfecte combinatie voor een fijn zomertopje. Het garen voelt zacht en luchtig. Ik koos voor de kleur 1071.0009 een prachtige nude, lichtroze tint. 


Met haaknaald 4,5 en een dubbele draad maakte ik met 6 bollen de top.
Ik ging voor de cropped versie. Leek me leuk voor op een jurkje of rokje. De top is echt wel cropped geworden. Gelukkig werd ie door het uithangen iets langer. De volgende keer zal ik er bij dit patroon voor kiezen om de normale lengte te haken. - de bolletjes voor deze top heb ik gekregen van Lang Yarns