Ge-woonjans
haken, DIY en natuurlijk verven

Online breiles

Tijdens de boektoer van ons boek Cocoon! ging Laura (aka @dehaakzolder) bij Mirjam Molenbeek langs om haar een Cocoon!-verwenpakket langs te brengen. Mirjam heeft webshop met de mooiste, bewuste materialen en geeft (online) breiles. Toen Mirjam hoorde dat we beiden graag ooit nog eens wilden leren breien, bood ze spontaan aan dat ze ons dat graag wilde leren! Superleuk, want stiekem droom ik al tijden van mooie zelf gebreide truien... De basissteken recht en averecht had ik al wel onder de knie, maar meerderen en minderen...ik had geen idee. En oh wee, als ik een steek liet vallen of een foutje maakte, raakte ik in paniek, trok de boel uit en begon opnieuw (of gooide het in een hoekje om er vervolgens niet meer opnieuw aan te beginnen)


Zo gezegd zo gedaan... In januari kreeg ik een mailtje van Mirjam dat ik wolletjes mocht uitzoeken. Na het ontvangen van dit moois ging ik van start. Braaf bekeek ik alle filmpjes die Mirjam per mail stuurde en breide ik proeflapjes. 
En hoe leuk en motiverend was het, dat ik merkte dat het lukte (en het er ook nog eens mooi uit zag!)

Als snel durfde ik het aan een 'echt project' te beginnen en zette ik steekjes op voor een setje vingerloze handschoenen. Ik gebruikte de Hamelton Tweed, in de kleur Taupe. Om er een Janneke-sausje overheen te gieten, borduurde ik er bloemetjes op met restjes wol van de proeflapjes. En ik vond het zo leuk om te doen dat er al snel een tweede paar volgde. Dit keer gebreid met de Lettlopi, in de kleur Rust Heather. Een stoer, stug draadje met een rustieke uitstaling. Het laatste project van de cursus is het breien van een colorblock sjaal. Hiermee maak je flink wat brei-kilometers en leer je meerderen en minderen. Voor deze sjaal koos is voor de Rico Essentials Merino Aran, in de kleuren oud roze, chestnut en mauve

Het meerderen vond ik veel makkelijker dan ik van te voren had bedacht. Maar op het rechte stuk wordt mijn doorzettingvermogen flink getest..... eerlijk gezegd is mijn sjaal nog lang niet af...En weet ik ook niet of ik het helemaal af ga maken.... Maar vindt ik het breien wel ontzettend leuk en ontspannend om te doen. 


De online lessen zijn een echte aanrader! Mirjam heeft superleuke, duidelijke, filmpjes gemaakt. Het is heel toegankelijk en voelt ondanks dat het online is toch persoonlijk. Ik heb me al opgegeven voor de vervolgcursus, want het leren inbreien staat hoog op mijn bucketlist. Zou het er dan toch ooit van komen dat ik een mooie fair-isle trui ga breien??